Hoe kom je bij Salon op de Dijk?

  • Met het OV neem je bus 30 of bus 37
    Met bus 37 stap je uit bij halte Liergouw. Vandaar is het nog 5 minuten lopen. rotonde af naar de Liergouw = de weg met de twintiger jaren huizen. Volgen tot de dijk. Daar naar rechts, eerste weer rechts en dan bent u op Wijkergouw. Als het goed is kijk je tegen een kerkje aan.
    Met bus 30 stap je uit bij halte Noorder IJdijk en loopt richt Schellingwouderbrug over de Schellingwouderdijk vrij snel ligt aan je linkerhand de doorgang naar het Kerkje met links daarvan het Wijkgebouw.
  • Met de auto kan ook maar is niet handig. Er is weinig plek, de dijk is smal en het terrein kan vol zijn omdat er ook gevoetbald wordt.
    Volg vanaf de rotonde borden PARKEREN KERK. Je komt uit op de parkeerplaats van voetbalclub De Dijk, waar parkeren overigens gratis is. Vanaf hier is het maximaal 4 minuten lopen en dat doe je in de richting waar je vandaan kwam totdat je aan de linkerhand een pad naar beneden krijgt. Je loopt richting de Kerk en links vind je het wijkgebouw.
  • Lopend of met de fiets ga je richting Schellingwoude. Waar de Schellingwouderdijk aan het water = het Buiten-IJ grenst vind je een pad naar beneden. Je loopt richting kerk en links daarvan ligt het Wijkgebouw.

Wijkgebouw SchellingwoudeWijkgebouw aan de Wijkergouw 12

Hier start Salon op de Dijk zondag 15 oktober 2017 om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30) en hier eindigt Salon op de Dijk met een slotact, borrel en meet-the-artists. Het wijkgebouw (Wijkergouw 12, 1023 NX Amsterdam) staat naast de Schellingwouderkerk. Vanaf de Schellingwouderdijk is het bereikbaar via de doorgang tussen nummer 293 en 295.

Voormalige sluiswachterswoning

Net als in 2016 zal ook in 2017 de Salon op de Dijk te gast zijn bij Monique Dehue en René Melse in Noorder IJdijk 103. Ooit kraakten en renoveerden zij deze voormalige sluiswachterswoning uit 1870, één van de 23 woningen voor het personeel (sluismeester, ingenieur, kantonnier en sluisknechten) van de Oranjesluizen.

Voormalig postkantoorVoormalige telegraaf- en postkantoor aan de Noorder IJdijk

Zoals elk jaar is Salon op de Dijk weer te gast van Leonoor Engels en Dave Bouw. Hun huis, Noorder IJdijk 63, was vroeger telegraaf- en hulppostkantoor voor binnenvaartschippers. Het ontwerp uit 1909 is gemaakt door rijksbouwmeester Cornelis Peters, een leerling van Pierre Cuypers.