De line up van Salon op de Dijk – editie 2018:

 • Onder de Maan
  Na het daverend succes van de achterbank-concerten van akoestisch duo Onder de maan hebben we Sander Egas en Walter Verdonk uitgenodigd om dit jaar de volkswagen te verlaten en het podium te betreden!
  Onder de Maan maakt Nederlandstalige luisterliedjes met grote zeggingskracht. Luister maar goed, tussen de met pathos gebrachten regels zit soms opeens een humoristische parel.
  Ze spelen als 15 jaar in verschillende bands, maar met Onder de Maan hebben ze hun muzikale vorm gevonden. Met veel plezier presenteren wij Sander Egas en Walter Verdonk voor de reprise. Bis! Bis! Voorproefje op Op You Tube

 • Asha Karamiasha - beeld Johan van Dijke
  De volgende dichter die we presenteren is Asha Karami. Gevraagd naar een korte biografische beschrijving antwoordde Karami als volgt: ‘Asha Karami is dichter en woont in Amsterdam.’
  Daar doet ze zich mee te kort. Per ongeluk verzeild geraakt in het Poetry Slam circuit was Karami vorig jaar verliezend finalist van het NK. De jury gunde haar unaniem de prijs, maar het publiek besloot anders. Gedichten van haar zijn ondertussen gepubliceerd op samplekanon, in nY, De Gid… Eigenlijk in elk tijdschrift behalve Tirade.
  Haar werk lijkt samen te hangen van schijnbaar willekeurige observaties, onderbroken door interne bewustzijnsvlagen. Wars van uitleggen of verklaren gaat ze uit van het vermogen van haar publiek zelf invulling te geven aan dat wat is geschreven. Enige constante daarbij: het gebeurt nu.
  Kom zondag 7 oktober luisteren naar deze nieuwe literaire sensatie: Asha Karami
  Beeld: Johan van Dijke

 • Bowie Barbiers & de Bieslook Karavaan
  Behalve van poëzie houdt de Salon ook van muziek, en al helemaal van muziek die poëtische teksten met catchy melodietjes verbindt. Daarom presenteren wij op zondag 7 oktober Bowie Redman Barbiers & de Bieslook Karavaan!
  Tijdens Salon op de Dijk proberen spoken word artiest Bowie Redman Barbiers en de Bieslook karavaan je te vinden, je vervolgens mee te voeren om daarna niet meer terug te brengen. In hun muziek, die ergens tussen gypsy jazz en uitgesproken deuntjes uit de balkan inzit, hoor je een verhaal. Stille woorden, een verlangen of misschien zelfs wel een antwoord.
  Laat je meevoeren door deze intrigerende samenwerking van klezmermuziek en spoken word bij Salon op de Dijk en kom 7 oktober luisteren in Schellingwoude.

 • Ingmar Heytzeingmar-heytze-foto-bureau-bruinzeel-4096.jpg
  Ingmar Heytze opent Salon op de Dijk 2018!
  Elk jaar zorgen we voor een gerenommeerd dichter om de Salon te openen, en dit jaar hebben we het geluk Ingmar Heytze te mogen ontvangen.
  In goed begrijpelijke taal beschrijft Heytze alle aspecten van het leven. Dan weer filosofisch, dan weer romantisch en altijd beeldend kenmerkt zijn werk zich door de herkenbare beschrijvingen. Ooit geroemd als talent is Ingmar Heytze ondertussen veel meer: een dichter met publiek.
  In 2009 is Ingmar Heytze benoemd tot de eerste officiële stadsdichter van Utrecht. Momenteel werkt hij aan zijn twaalfde dichtbundel, die in oktober 2018 zal verschijnen bij Uitgeverij Podium. Met een beetje geluk deelt hij bij de Salon wat van zijn nieuwe werk.

Advertenties